Úszásoktatás bevezető

gyerekeknek

Miért fantasztikus, ha megtanulsz úszni?

Biztonságosan pancsolhatsz, ugrálhatsz és búvárkodhatsz a vízben karúszó vagy úszógumi nélkül.

Felfedezheted a titokzatos víz alatti csodavilágot, ahol számtalan érdekes és barátságos állat él. Tengeri sün, színes halacskák, kagylók, és elsüllyedt kalózhajók is lehetnek akár. 

Ki szeretnéd próbálni?


Kérj anyától egy fürdőruhát, úszószemüveget, meleg törölközőt, papucsot és már indulhattok is az uszodába Zsombi bácsihoz, aki egy kedves úszásoktató.

Zsombi bácsi medencéje olyan, ahol minden gyerkőc lába leér. Első alkalommal csak barátkozol a vízzel. Azt csinálsz, amit szeretnél. Belelógatod a lábad, lemászol a létrán, és a medence szélét fogva ugrálhatsz, mint a tigris a micimackóból. Vagy csak a partról figyeled a többi kisgyereket, ahogy játszik.

És mi történik ezután?


Ha kitartóan jársz úszásoktatásra megtanulsz lebegni a vízen. Megtanulsz vízbe ugrani egyedül, víz alá merülni, búvárkodni és úszni! Mindezt úgy, hogy nagyon sokat játszotok és nevettek. Nudlikkal, úszódeszkákkal, karikákkal, labdákkal, állatfigurákkal, vízipisztolyokkal fogtok gyakorolni addig, amíg

úgy fogsz úszni, mint egy cápa!


És ezt tudtad!?

Olyan állatok is tudnak úszni, akikről nem is gondolnád!

Sok állat születésétől fogva tud úszni. Néhány kutyafajtának úszóhártya van az ujjai közt, így a lábukat evezőként használják. Ők nagyon jó úszók. De azt gondoltad volna, hogy még a nagyon nehéz elefánt is tud a vízben közlekedni.? Ehhez egyszerre mozgatják mind a négy lábukat, merüléskor benntartják a levegőt, vagy az ormányukat búvárpipaként használják.